Alimentatie na scheiding. Hoe zit dat?

Als je met elkaar getrouwd bent, heb je recht op alimentatie. Dit staat zo in de wet. Echtgenoten zijn verplicht om voor elkaar te zorgen en de wetgever vindt dat ook ná scheiding deze onderhoudsplicht blijft bestaan. Er is de laatste tijd veel om te doen om de...

Mijmeren op het strand… ben ik tevreden?

De zomervakantie is vaak hét moment om de balans op te maken. Zit ik op de goede plek? Vind ik mijn werk nog leuk? Ontwikkel ik me nog genoeg? Wat zou ik anders willen de komende tijd? Kortom, ben ik tevreden? Sinds ruim een jaar ben ik freelance kandidaat-notaris en...

Mediation iets voor jou? 6 redenen om te kiezen voor mediation

Voorkom een vechtscheiding! Mediation bij (echt)scheiding zorgt ervoor dat partijen in gesprek blijven. Zo komen onuitgesproken frustraties en emoties naar voren die het oorspronkelijke conflict verhullen, maar die wel naar boven zullen moeten komen om verder te...

In de bijstand en een erfenis, wat nu?

Ik zit in de bijstand en ontvang een erfenis, verlies ik nu mijn uitkering? Er bestaat het risico dat de bijstandsuitkering wordt verlaagd of gestopt. Volgens de Participatiewet heb je namelijk alleen recht op bijstand als je niet rond kunt komen. Als je vermogen door...

Hoe gaat dat nou, een mediation?

Het blijft ieder keer weer spannend. Ik ben ook maar een mens. Ze zullen zo wel komen. Als de bel gaat blijken broer en zus er als eerste te zijn. Om te voorkomen dat ze hun zus na al die jaren treffen in mijn afwezigheid, breng ik ze gauw naar de spreekkamer. Ik laat...

Verscheurde familie, nalatenschapsmediation deel 1

Het huis is al leeggehaald Buiten sneeuwt het, de winter is nu echt begonnen. Ik zou met dit weer best naar huis willen maar ik heb nog een afspraak. Om 16.00 uur komen er 2 mensen voor een verklaring van erfrecht. Een paar dagen ervoor belde een dame. Ze vertelt me...

Voorlichtingsavond nieuwbouw Zuiderpark in Tilburg

Waar moet je aan denken bij de koop nieuwbouw? De kopers van Zuiderpark in Tilburg weten er inmiddels alles van. Namens De Kerf & Van Sprang notarissen alle kopers van het nieuwbouwproject Zuiderpark Tilburg fase 3 mogen informeren over de juridische aspecten...

Erven en Schenken, de vrijstellingen en belastingtarieven van 2018

Vrijstellingen en tarieven erfbelasting schenkbelasting Wanneer je een erfenis of schenking ontvangt, dan krijg je te maken met erfbelasting of schenkbelasting. In dit bericht vind je de vrijstellingen en tarieven erfbelasting schenkbelasting die per 1 januari 2018...