Voorkom een vechtscheiding!

Mediation bij (echt)scheiding zorgt ervoor dat partijen in gesprek blijven. Zo komen onuitgesproken frustraties en emoties naar voren die het oorspronkelijke conflict verhullen, maar die wel naar boven zullen moeten komen om verder te kunnen. Ook al is het vertrouwen in de ander geknakt, het kiezen van een mediator boven een advocaat kan ervoor zorgen dat de communicatie goed blijft of herstelt. De mediator begeleidt de gesprekken en is neutraal en onpartijdig.

Respectvol uit elkaar

Door de gesprekken komen de betrokken partijen weer in beweging: ze nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag en de consequenties van hun handelen. De verstandhouding verbetert en partijen zijn in staat om afspraken te maken. Door het maken van duurzame afspraken is het mogelijk om samen, als ex-partners maar nog wel co-ouders, verder te gaan. Met mediator voorkom je dat de rechter afspraken aan jullie oplegt. Gaandeweg blijkt altijd meer mogelijk dan vooraf gedacht.

Samen ouders

In goed overleg scheiden kan eraan bijdragen dat jullie als ouders wel blijven functioneren. Je wilt tenslotte dat de kinderen zo min mogelijk hinder ondervinden van jullie keuze om uit elkaar te gaan.Mediation kan een bijdrage leveren aan het verwerken van de emoties en het vormgeven van het voortgezet ouderschap.

Snel & Goedkoop

Een mediationtraject verloopt sneller dan een procedure bij de Rechtbank. De mediator zorgt voor een efficiënt en vlot traject. Bovendien zijn de kosten van het mediationtraject vele malen goedkoper dan een procedure bij de Rechtbank en alle advocatenkosten die daarbij horen.

Win-win

Als de rechter een uitspraak doet dan wint vaak de één en verliest de ander. In de praktijk is gebleken dat de partijen zelf (weliswaar onder kundige begeleiding) prima in staat zijn om zelf afspraken te maken waar zij samen achter staan. Ook al houd je dit vooraf niet voor mogelijk, telkens blijkt weer dat partijen daartoe wel in staat zijn. En als er afspraken zijn gemaakt waar beide partijen achter staan, zijn de afspraken sterk genoeg om stand te houden.

Kies een professional

De ene mediator is de andere niet. Bij een echtscheiding krijg je naast alle emoties ook te maken met juridische, financiële en fiscale zaken. Dit vraagt om expertise! Kies daarom altijd voor een professional die aantoonbaar over de juiste kennis beschikt.

Een mediator met juridische achtergrond, bij voorkeur op het gebied van het familierecht en de fiscale regels rondom een scheiding, is van toegevoegde waarde aangezien hij partijen kan informeren over ieders rechten en plichten.

Iedereen heeft er ten slotte recht op om te weten waar de kaders zich bevinden.

Een mediator-jurist die tevens MfN geregistreerd is, is helemaal een pré. Een MfN registermediator is opgeleid, deskundig en verplicht om jaarlijks bij te scholen en dus helemaal bij in zijn vak. Hiermee heb je de garantie dat je zaak kundig en voorspoedig behandeld wordt.

Aefke van de Garde van Mediation Praktijk Brabant is MfN Registermediator en tevens kandidaat-notaris. Zij beschikt over de juridische en fiscale kennis rondom een scheiding en heeft een deskundig en betrokken netwerk om haar heen van notarissen, fiscalisten en financieel adviseurs. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak of kennismaking. 

Mediation Praktijk Brabant